Tuesday, 20 August 2013

Bisnes Untuk Pelajar Zaman Kini


http://www.mahasiswaaffiliate.com/hop.php?ref=syahidah
Pada hari ini, saya lihat semakin ramai pelajar yang cuba memulakan bisnes sendiri walaupun secara kecil-kecilan. Ada yang buat MLM, ada yang buka kiosk sendiri kat kampus dan sebagainya. Inilah dikatakan kesedaran bisnes dalam kalangan pelajar semakin meningkat.

Banyak faedah jika para pelajar cuba mendekati dunia bisnes. Antaranya para pelajar dapat mengelakkan diri dari terjebak aktiviti-aktiviti luar yang tidak sihat seperti mencuri, ber”dating” dan sebagainya. Kenapa saya kata begitu? Cuba bayang kalau pelajar tersebut sibuk dengan bisnes mereka? Segala aktiviti yang tidak sihat dapat dibendung secara tidak langsung.

Ada ramai juga pelajar yang ingin berniaga tetapi tidak mempunyai masa dan idea untuk buat bisnes. Bagi saya, bisnes yang paling sesuai untuk pelajar adalah bisnes yang tidak memakan masa yang begitu banyak dan tidak perlu menjual barang. Hanya jual kemahiran dan idea yang ada. Ada ke? Mestilah ada. Semua rahsia akan terungkai dalam artikel ini. Jadi pastikan ada baca dengan teliti.

Baiklah. Contoh bisnes yang paling mudah adalah Affiliate. Dengan hanya promosi sahaja anda dah dapat duit.  Jika anda dah dapat 10 tempahan bermakna anda dah dapat seratus. Menarik bukan? Tak payah jual barang pun. Promosi jer dah dapat duit.

Masih kurang faham tentang Affiliate? Baiklah, saya berikan sedikit penerangan. Dengan kata mudahnya Affiliate ini seperti ejen. Ejen akan memasar produk dan apabila ada jualan yang terhasil maka tuan punya produk akan membayar komisyen kepada ejen atau dengan nama lain yang lebih professional di internet iaitu AFFILIATE.


Tetapi anda jangan sangka Affiliate ni mudah bagi anda walaupun hanya buat promosi. Jika tidak ada orang buat tempahan, anda tidak dapat apa-apa pun. Tetapi saya ada rahsia dan formula sendiri dimana saya tidak ada kemahiran pun tetapi saya masih dapat hasilkan beribu-ribu ringgit dalam masa sebulan sahaja. Jika anda tidak percaya, klik disini kerana saya dah ceritakan dari A-Z bagaimana saya hasilkan duit beribu-ribu ringgit dalam hanya masa sebulan sahaja.

Saya berharap, saya telah membuka fikiran anda semua tentang bisnes Affiliate ini. Memang betul tidak perlukan modal. Jika perlukan modal pun, adalah modal ILMU di mana anda boleh pelajari daripada orang yang telah berjaya. Tidak lain tidak bukan, ilmu panduan itu anda boleh dapatkan di MahasiswaAffiliate.com

No comments:

Post a Comment